Poze cu peisaje frumoase – Constantin Ticu – fotograf Borkum, Germania | De multe ori gasesc pe grupurile de facebook dedicate fotografiei, cate o discutie in care doi sau mai multi „corifei” (sunt ironic, desigur! 🙂  ) se contreaza de mama focului legat de ce aparat foto e mai bun, care obiectiv e mai special… Tot felul de doctori in ale tehnologiei, plini de pareri :)… Dar sa te fereasca Dumnezeu sa intri pe profilele lor, ca s-ar putea sa ai nevoie de niscai pastile pentru inima. Fac fotografii atat de proaste incat discrepanta dintre ce vorbesc si ce fac iti poate da o mare trauma. | Poze cu peisaje frumoase .

Nu am cum sa nu ma gandesc la Ticu ori de cate ori vad discutiile astea si rad in mine de crap. Hai sa va zic de ce!

Fotografiile de mai sus sunt facute de Ticu Constantin sau pe scurt, Ticu… Asa-i zic prietenii.

Ticu a fost unul dintre cei mai buni operatori (cameramani) pe care i-a avut TVR-ul. Un om cu multa scoala si la fel de multa practica, pe care din nefericire un accident l-a impiedicat sa arate cu adevarat ceea ce putea. Din pacate, si el ca si multi altii, si-a luat inima in dinti si a hotarat intr-o zi sa plece… „Adi, am trei fete! Vreau sa le ofer o viata mai buna decat am avut noi!”… si sincer sa fiu il inteleg perfect.

Ticu a lasat totul in urma, si-a luat sotia si cei 3 copii si a plecat pe o insula din Marea Nordului (Borkum, Germania). Nu i-a fost usor! A inceput sa munceasca  efectiv de jos, avand grija de cateva case de vacanta de acolo. Mai iesea din cand in cand seara si facea fotografii. A lucrat pe unde a putut, doar ca sa mai stranga un ban. A facut chiar si cateva calendare pe care a incercat sa le vanda, dar nemtii sunt reci si zic eu… si rai unii. De cate ori mergea la magazinele din zona sa le lase spre vanzare, ii inchideau usa in nas. Pe insula mai era un fotograf si in ciuda faptului ca fotografiile lui Ticu erau net superioare, nemtii il preferau pe ala pt ca… ati ghicit! Era de-al lor! | Poze cu peisaje frumoase – Constantin Ticu – fotograf Borkum, Germania

Vorbeam mult cu el la telefon. Era deprimat! Nu ii venea sa creada cat de reci sunt oamenii. Ii parea rau ca plecase din Romania. Probabil ca acum ar trebui sa ma simt si eu putin vinovat, dar nu-mi pare rau. II incurajam mereu si ii spuneam sa stea acolo, sa stea pentru copii.

Si-a mai facut inca o data curaj si si-a depus actele pentru o societate comerciala. Cand a aflat patronul la care lucra, l-a dat afara…

Cu banii pe care ii stransese si-a inchiriat un spatiu comercial fix pe aleea principala spre plaja. Incepuse sa-i mearga cat de cat, dar a venit pandemia. Insula devenise pustie… Insa a continuat sa faca ce stia el cel mai bine: fotografii!

 

Se pare insa ca atunci cand esenta ta este buna, Soarele rasare chiar si din Marea Nordului. 🙂 Oamenii au inceput sa vada cine este el ca om. Usile au inceput usor usor sa se deschida. Erau atat de frumoase fotografiile lui incat „nationalismul” german disparea ca o ceata de primavara, lovita de soarele pranzului. Pe Ticu il gasiti acum in fiecare dimineata la noul lui studio din buricul targului, pentru ca a reusit in cele din urma sa pastreze acel spatiu. Face chiar si printuri de dimensiuni mari, iar acum e cel mai cautat fotograf de pe insula. Fie ca e vorba de nunti, evenimente de orice fel sau chiar si fotografii cu turisti ce calaresc, Ticu e acolo!   | Poze cu peisaje frumoase .

Insa seara de seara iese la fotografiat pe malul marii. Nu stiu daca e ca un antrenament., sau poate chiar lumea aia care candva l-a respins, acum i-a devenit cea mai buna prietena.  Imi spunea cand am vorbit cu el ultima oara: „Ma uit pe geam si dupa cum e vremea, stiu ce fotografii o sa-mi iasa!” 🙂

Surpriza vine insa la final! 🙂

Stiti cu ce fotografiaza Ticu? 🙂 Cu 2 aparate Canon 5D Mark II ! Adica sunt doua aparate atat de vechi, incat nu doar ca nu se mai fabrica, nu se mai gasesc nici piese de schimb la service pentru ele! :)) Aproape ca sunt mai vechi decat timpul! :)) Asta apropo de disperatii care se rup in figuri cu ce scula smechera fotografiaza ei, dar habar nu au de fapt sa apese un buton cand si cum trebuie…
Chiar ma amuzam copios cu el cu putin timp in urma, ca unul dintre aparate tocmai se stricase si ghici ce, gasise unul cu doar 300.000 de cadre la pretul de 1.500 lei in Bucuresti si voia sa si-l ia. 🙂

Dragii mei! Urmati-i exemplul acestui om! Camera foto nu se tine in maini, ci intre urechi! 😉

Later edit! Dupa ce a citit articolul fetitza lui i-a scris aceste mesaje…

mesaje fiica

Studioul romanului Ticu Constantin din Borkum, Germania

Mă numesc Adrian Mitrănescu și sunt fotograf nuntă București, România. Atât eu cât și echipa mea oferim servicii de fotografie și filmare nuntă, ședințe foto TRASH THE DRESS, editare foto si video, precum si fotografie de nuntă, fotografie de botez sau fotografie de eveniment. Sunt un creator vizual cu un interes deosebit în fotografie, videografie / filmare, grafică și în special in fotografia de nuntă de artă. Chiar dacă sunt un fotograf nuntă București,  eu si intreaga mea echipa, suntem dispusi să călătorim în țară și în afara ei, pentru a crea povești sau amintiri cu totul si cu totul deosebite.

Împreună cu echipa mea formăm Mitranescu Wedding Photo and Videography. O echipa construită pe valori cum ar fi bun simț, corectitudine, dăruire, empatie și nu în ultimul rând un profesionalism dus mereu la extrem. Credem în noțiunea de prietenie, familie, amintire ținută în suflet și în iubirea aceea adevarata pe care unii oameni încă o păstrează. Probabil că suntem atipici într-o lume a consumerismului și a lipsei crescânde de valori morale, dar crezurile noastre ne-au transformat foarte mulți clienți în prieteni.

Ne axăm pe servicii de fotografie nuntă București și servicii filmare nuntă București de o calitate superioară, bazată pe o experiență destul de mare (din 2002 și până în prezent) în tot ceea ce înseamnă producția de televiziune, iar din 2012 și până azi, în videografia și fotografia de nuntă.

Ne mândrim că nu suntem doar fotografi cameramani de nuntă, ci mai degrabă oameni care creează imagini unice și cu adevărat expresive, așa cum veți vedea și în portofoliul ( fotografie videografie nunta ) nostru. 

Dorința mea cea mai mare ca fotograf profesionist de nuntă este să creez prin echipa mea de fotografi cameramani de nuntă, imagini în care compoziția, dinamica, culoarea și nu în ultimul rând impactul emoțional împletit cu viziunea noastră despe artă în fotografia de nuntă, să creeze imagini cu totul și cu totul diferite față de ce întâlnim în mod normal. Imagini sau fotografii cu adevarat memorabile.|

Ne concentrăm mereu pe tot ce înseamnă a fi fotograf nuntă sau cameraman nunta, transformând clipa într-o imagine în care noțiunea de amintire se împletește perfect cu viziunea sau mai bine spus creativitatea noastră ca fotografi cameramani de nuntă.

Dacă vrei să aflii mai multe despre fotografia de nuntă din București și despre noi, nu ezita să ne dai un semn. Dacă ești în trecere, te asteptăm la studioul nostru a carui adresa o gasești aici, in contact. Adrian Mitranescu, deseori visător la Mitranescu Wedding Photo and Videography.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment