sfaturi workshop fotografie nunta | In ciuda faptului că sunt fotograf de nuntă și că din cauza asta aș putea fi subiectiv, vă garantez ceea ce voi scrie mai jos se poate aplica fara probleme oricând vine vorba de ideea de workshop, indiferent de natura lui.
Ceea ce voi scrie mai jos e atat din experienta mea duala (cursant-speaker) cât și din cea a unora mai experimentați decât mine.
Primul sfat lagat de workshop | sfaturi workshop fotografie nunta
Workshopurile gratuite sunt făcute în general ca cei prezenți să își dorească să aprofundeze subiectul tratat. Adică să vină și la varianta plătită a acelui curs. Mai pe scurt sunt un fel de TEASER-e, reclame.
Asta naște de multe ori în subconștientul unora ideea că dacă e gratuit sigur e de proastă calitate sau insuficient. Asta e o mare greșeală. Chiar și la un workshop gratuit poți învăța lucruri. Chiar dacă sunt insuficiente acele idei, măcar îți pot da o direcție clară a drumului pe care trebuie să mergi și să cercetezi. Măcar ai un punct de plecare cum ar veni.
Mai mult decât atât, am observat că în momentul în care un workshop are titulatura de GRATUIT, asta în ciuda faptului că e destul de avansat, oamenii tind să nu îi dea prea mare atenție ca în cazul unuia PLĂTIT, dar de mai slabă calitate. Pare paradoxal dar credeți-mă că e o realitate. | sfaturi workshop fotografie nunta
Sfat 2
Înainte de a merge la un workshop interesați-vă de nivelul workshopului. Dacă acesta este foarte mare iar pregătirea ta în acel domeniu nu e chiar avansată, s-ar putea să te duci degeaba deoarece e posibil să nu înțelegi multe lucruri.
Sfat 3
Înainte de a merge la un workshop, interesați-vă cât ține. Dacă e vorba de cazul meu, adică al fotografiei de nuntă și să zicem că ar ține o zi sau două, eu personal nu m-aș duce. De fapt… să nu fiu ipocrit! M-aș duce doar dacă ar costa atât de puțin încât l-aș putea considera gratuit.
Ideea e că nu are cum să-ți transmită ție cineva informația pe care a acumulat-o în poate peste 10 ani de activitate, într-o zi sau două. Și chiar dacă ar putea, crezi că ești în stare să o asimilezi ? ? ?
Nu mai vorbesc de faptul că sunt workshopuri plătite cu bani grei la care sunt prezenți 2 sau chiar mai mulți speakeri în același interval de 1-2 zile. Asta e varianta cea mai nasoală! De ce? Păi ia gândește-te! Pot vorbi unul peste altul ca să îți intre ție în cap mai multă informație? Răspuns: NU! Vor vorbi pe rând, așa că nu îți rămâne decât să împarți numărul de zile la numărul de speakeri și vei înțelege cam cât timp va avea fiecare să îți transmită ție ce a acumulat el într-o viață de experiență…
Cred că ai prins ideea
Sfat 4
Interesați-vă de programa workshopului, deoarece chiar dacă speaker-ul speakerii sunt pe gustul tău, s-ar putea să trateze subiecte ce nu te interesează sau pe care poate le știi deja. | sfaturi workshop fotografie nunta
Sfat 5
Nu vă lăsați impresionați de testimonialele lăsate pe pagina de prezentare a workshop-ului. Nu zic că sunt mincinoase, dar pot fi “alese” cu mare grijă. 😉
Sfat 6
Vedeți care e numărul maxim de participanți la workshop. Dacă sunt foarte mulți, sunt greu de stăpânit. Vorbesc între ei, pot pune tot felul de întrebări mai mult sau mai puțin ok, te pot distrage pe tine sau pe speaker etc. | sfaturi workshop fotografie nunta
Sfat 7
La workshop notați absolut tot ce se spune, chiar dacă sunt și lucruri pe care le știți deja. Odata scrise, vă va fi mult mai ușor să treceți ulterior prin ele și să vi se lege mai bine în cap.
Bine ar fi să puteți înregistra video sau măcar audio toată povestea, deși mă îndoiesc că va accepta cineva oficial acest lucru. Mă refer la speakeri acum. Oricum ar fi, cereți voie înainte de a o face! | sfaturi workshop fotografie nunta
Sfat 8
La workshop încearcă să nu mai vorbești cu nimeni. Dacă vorbești, nu ai cum să asculți ! ! ! 😉 Ai timp penru asta în pauze, ănainte sau dupa workshop.
Sfat 9
Dacă nu ai înțeles ceva, ÎNTREABĂ! Nu e o rușine să întrebi, dar nici nu exagera cu întrebări inutile, deoarece s-ar putea să-i deranjezi pe ceilalți participanți.
Sfat 10
Dacă sunt și lucruri pe care le știi deja, nu te apuca să vorbești, să-l întrerupi pe speaker, încercând să le arăți celor din sală că și tu știi. E de doi lei! În plus dacă tot știai lucrurile alea, atunci de ce te-ai mai dus la workshop și nu ai făcut tu unul ? ? ? | sfaturi workshop fotografie nunta
Sfat 11
Când ai ajuns acasă, pune mâna și recitește. Ba mai mult, EXERSEAZĂ ce ai învățat! Probabil ăsta e cel mai bun sfat pe care aș putea să-l dau cuiva care vrea să meargă la un workshop.
Sfat 12
încearcă să ții legătura cu cel care a ținut workshopul. Sfătuiește-te cu el ea și după workshop, trimite-i din materialele făcute de tine și cere-i sfaturi. Unii vor accepta, alții nu, dar măcar încearcă.
Un ultim sfat pe care aș vrea să ți-l dau este să nu renunți, să nu-ți fie frică să pierzi și să nu-ți fie frică să cazi. Asta înseamnă experiență și de obicei o înveți doar pe propria piele. Asta până vei înțelege cât de important e să-i asculți pe alții și să înveți din experiența lor. 😉
Partea video a acestui articol o vei găsi mai jos, iar acolo voi detalia tot ce am scris aici.
Nu uita să-mi lași și tu părerile tale, experiența ta sau sfaturile tale aici în comentarii. | sfaturi workshop fotografie nunta
Semnează fratili Mitranescu.
Articolul, in varianta detaliata, il veti gasi in clipul de mai jos.
sfaturi workshop fotografie nunta | Mă numesc Adrian Mitrănescu și sunt fotograf nuntă București, România. Atât eu cât și echipa mea oferim servicii de fotografie și filmare nuntă, ședințe foto TRASH THE DRESS, editare foto si video, precum si fotografie de nuntă, fotografie de botez sau fotografie de eveniment. Sunt un creator vizual cu un interes deosebit în fotografie, videografie / filmare, grafică și în special in fotografia de nuntă de artă. Chiar dacă sunt un fotograf nuntă București, eu si intreaga mea echipa, suntem dispusi să călătorim în țară și în afara ei, pentru a crea povești sau amintiri cu totul si cu totul deosebite. | fotograf nunta
Împreună cu echipa mea formăm Mitranescu Wedding Photo and Videography. O echipa construită pe valori cum ar fi bun simț, corectitudine, dăruire, empatie și nu în ultimul rând un profesionalism dus mereu la extrem. Credem în noțiunea de prietenie, familie, amintire ținută în suflet și în iubirea aceea adevarata pe care unii oameni încă o păstrează. Probabil că suntem atipici într-o lume a consumerismului și a lipsei crescânde de valori morale, dar crezurile noastre ne-au transformat foarte mulți clienți în prieteni.
Ne axăm pe servicii de fotografie nuntă București și servicii filmare nuntă București de o calitate superioară, bazată pe o experiență destul de mare (din 2002 și până în prezent) în tot ceea ce înseamnă producția de televiziune, iar din 2012 și până azi, în videografia și fotografia de nuntă.
Ne mândrim că nu suntem doar fotografi cameramani de nuntă, ci mai degrabă oameni care creează imagini unice și cu adevărat expresive, așa cum veți vedea și în portofoliul ( fotografie videografie nunta ) nostru.
Dorința mea cea mai mare ca fotograf profesionist de nuntă este să creez prin echipa mea de fotografi cameramani de nuntă, imagini în care compoziția, dinamica, culoarea și nu în ultimul rând impactul emoțional împletit cu viziunea noastră despe artă în fotografia de nuntă, să creeze imagini cu totul și cu totul diferite față de ce întâlnim în mod normal. Imagini sau fotografii cu adevarat memorabile.
Ne concentrăm mereu pe tot ce înseamnă a fi fotograf nuntă sau cameraman nunta, transformând clipa într-o imagine în care noțiunea de amintire se împletește perfect cu viziunea sau mai bine spus creativitatea noastră ca fotografi cameramani de nuntă.
Dacă vrei să aflii mai multe despre fotografia de nuntă din București și despre noi, nu ezita să ne dai un semn. Dacă ești în trecere, te asteptăm la studioul nostru a carui adresa o gasești aici, in contact. Adrian Mitranescu, deseori visător la Mitranescu Wedding Photo and Videography.